Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення пожежної безпеки планують підвищити

Реклама

Верховна Рада підтримала за основу два законопроекти щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки (проект № 4157 та № 3931).

Законопроектом № 3931 передбачається запровадження адміністративної відповідальності за перешкоджання діяльності уповноваженим посадовим особам МВС та ДСНС у тому числі пов'язаної з проведенням перевірок

За відповідне порушення пропонується встановити штраф від тисячі до двох тисяч НМДГ (від 17000 до 34000 грн). Те саме діяння, вчинене повторно протягом року - штраф від двох тисяч до трьох тисяч НМДГ (від 34000 до 51000 грн).

Якщо правопорушники не нададуть можливість оформити протокол, пропонується надати можливість поліцейським проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника.

Законопроектом № 4157 пропонується запровадити значний розмір штрафних санкцій за порушення встановлених законодавством вимог техногенної та пожежної безпеки, визначити суб'єктом правопорушення фізичних осіб-підприємців та запровадити кримінальну відповідальність за порушення встановлених законодавством вимог техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення аварії. Детальніше про проект ми писали раніше

Підготуватися до перевірок ДСНС допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

А дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини