Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення черговості щеплення громадян можуть запровадити кримінальну відповідальність

Реклама

Кримінальний кодекс України пропонують доповнити новою статтею 321-3, якою встановити кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку щеплення громадян від інфекційних хвороб. Відповідний законопроект № 4647 від народних депутатів ПП "Європейська Солідарність" зареєстровано у Верховній Раді.

Проект передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч НМДГ (17000-51000 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк за наступні порушення:

  • ввезення, поширення та реалізація в Україні вакцини, розробленої або виробленої на території чи за участі держави, визнаної в установленому порядку державою-агресором,

  • умисне порушення заборони використання (у тому числі збут, реалізація) вакцин, тестів, інших імунобіологічних препаратів, придбаних за бюджетні кошти, в комерційних цілях,

  • умисне порушення встановленого порядку черговості щеплення для всіх груп громадян та професійних груп ризику.

Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

У разі прийняття Закон набуде не раніше дня набрання чинності Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо особливостей організації державою щеплення громадян від захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19))».

Як ефективно організувати роботу та захистити свій бізнес в умовах карантину? З рішенням Liga360: Керівник. Ви зможете перевірити надійність партнерів, контролювати згадки про вашу компанію в ключових українських ЗМІ та отримувати сповіщення щодо змін законодавства і судових рішень. А комунікувати з колегами в режимі віддаленої роботи - не проблема, адже в Liga360 можна обговорювати ризики та можливості всією командою. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини