Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна перейде в режим paperless з 1 вересня: що це означає

Реклама

З 1 вересня 2021-го держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, якщо людина має їх у смартфоні. Україна перейде в режим paperless.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

За словами очільника Мінцифри Михайла Федорова, світ безповоротно переходить в онлайн, а Україна не лише не відстає у цьому, але й задає свій темп.

«Це коли держава не має права вимагати документ у людини, якщо він вже є в будь-якому державному реєстрі», - зазначив Федоров.

На практиці це означає, що цифрові документи громадянина мають діяти завжди і скрізь.

Що означає режим paperless:

- будь-яку послугу можна отримати онлайн;

- всі органи влади зможуть працювати з електронними документами, що мають інтерфейс перевірки необхідної інформації в держреєстрах;

- увесь бізнес оцифровує свої внутрішні процеси.

«Для успішної цифровізації важливо вирішити питання із захистом персональних даних… Ми маємо всі шанси зафіксувати новий бренд країни - бренд держави у смартфоні», - підсумував Федоров.

Як заощадити час на підготовці звітності? З IT-рішенням LIGA360:Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини