Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада скасувала погодження з головним архітектором проектів будівництва об'єктів в історичному центрі міста

Реклама

В Україні спростили процедуру отримання права виконання окремих будівельних робіт. Відповідний Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності" (проект № 2680) прийнято 4 лютого 2021 року.

Зокрема, Закон передбачає:

  • скасування необхідності отримання дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. Право на виконання вказаних будівельних робіт можна отримати на підставі повідомлення про початок виконання будівельних робіт;

  • виключення положень Закону про архітектурну діяльність, якими передбачено погодження головним архітектором містобудівного та архітектурного проектного рішення об'єктів, розташованих в історичній частині міста, історичних ареалах, на магістралях та площах загальноміського значення (це суперечило положенням статті 7 цього ж Закону, якими наголошено, що проектна документація на будівництво об'єктів, розроблена відповідно до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, не підлягає погодженню з відповідними органами).

Як ефективно організувати роботу та захистити свій бізнес в умовах карантину? З рішенням Liga360: Керівник. Ви зможете перевірити надійність партнерів, контролювати згадки про вашу компанію в ключових українських ЗМІ та отримувати сповіщення щодо змін законодавства і судових рішень. А комунікувати з колегами в режимі віддаленої роботи - не проблема, адже в Liga360 можна обговорювати ризики та можливості всією командою. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини