Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ затвердив нову версію формату QR-коду для розрахунків

Реклама

Національний банк України затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку. Будь-який банк зможе інтегрувати цю опцію до власного платіжного застосунку. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Регулятор відзначив, що використовувати QR-код для платежів стане зручніше. Тепер коли клієнт скануватиме QR-код для здійснення платежу, на його смартфоні автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованим для оплати рахунком. 

Якщо ж на пристрої клієнта не встановлений застосунок банку, готовий обробляти такий QR-код, клієнт буде переадресований на веб-сторінку з інформацією про банки, в застосунках яких реалізовано цю функцію.

Крім того, нова версія формату QR-коду дозволяє оптимізувати кодування символів у QR-коді та зменшити його розмір. 

Зазначені зміни та нова версія формату QR-коду викладені в постанові від 01.02.2021 № 11 "Про внесення змін до Правил формування та використання QR-коду для здійснення кредитових переказів", що набирає чинності з 09.05.2021.

Захистіть свій бізнес під час карантину. Тримайте критично важливі новини в смартфоні з Liga360. Залучіть команду до обговорення профільних тем, спільного пошуку бізнес-ризиків та можливостей. Будьте в курсі усіх інфоприводів і законодавчих змін. Щоб оцінити усі переваги Liga360, придбайте доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини