Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено максимальну суму податкового боргу для незастосування права податкової застави

Реклама

Мінфін наказом від 21.01.2021 № 30 оновив окремі положення Порядку застосування податкової застави контролюючими органами. Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Зокрема, збільшено втричі максимальну суму податкового боргу для незастосування права податкової застави - з 60 до 180 НМДГ.

Нагадаємо, податкова застава є тимчасовим примусовим заходом забезпечення сплати платником податків грошового зобов'язання та пені, не сплачених таким платником у строк, визначений Податковим кодексом України.

Право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності у день виникнення такого права і вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини