Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні довідки про оціночну вартість нерухомого майна з'являться у другому кварталі 2021 року

Реклама

Фонд держмайна повідомляє про готовність до введення в експлуатацію послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомості у ІІ кварталі 2021 року.

У Фонді нагадують, що 5 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила в цілому Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна», яким скасував норму щодо використання посередників між оцінювачами і Фондом державного майна.

31 січня 2020 року Фонд відключив посередницькі майданчики, а 1 лютого 2020 року запустив власний безкоштовний електронний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Проте у квітні 2020 року Фонд у зв'язку з переглядом державного бюджету був позбавлений коштів на реалізацію передбачених законодавством повноважень, зокрема реформи оціночної галузі, що унеможливило запуск послуги з надання громадянам електронної довідки про оціночну вартість нерухомого майна з 1 липня 2020 року.

За сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Фонд держмайна провів необхідні технічні роботи і готовий до введення в експлуатацію послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок. Таким чином, кошти із державного бюджету на впровадження даної послуги не витрачаються.

Нагадаємо, захистити майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини