Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет рекомендує депутатам скасувати перехід на літній час

Реклама

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 4201 «Про обчислення часу в Україні», автором якого є Перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук.

Про це повідомили у прес-службі ВР.

«Одна з найбільших цінностей, яка є у світі, - це цінність часу. Під час напрацювання з колегами тексту цього законопроекту, ми враховували вимоги статті 92 Конституції України, відповідно до якої виключно законами України встановлюються одиниці часу. А також положення статті 3, яка визначає людину, її життя і здоров'я найвищою соціальною цінністю. Сезонне переведення стрілок годинників не повинно завдавати шкоди», - наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини.

«Я направив листи до Національної академії наук України та провідних медичних університетів України. Абсолютно всі, без виключення, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинника, оскільки це негативно впливає на біоритми людини та, відповідно, на здоров'я людини. Сьогодні науковці ґрунтовно досліджують питання біологічних ритмів людини. У 2017 році лауреатами Нобелівської премії в галузі медицини та фізіології стали троє американських вчених - Джеффрі Холл, Майкл Росбаш та Майкл Янг. Вони були відзначені престижною премією за дослідження молекулярних механізмів, які контролюють добові біоритми людей», - підкреслив Перший віцеспікер Парламенту.

Руслан Стефанчук додав, що економічна доцільність переведення стрілок годинників не доведена.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини