Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок оскарження податкових повідомлень-рішень

Реклама

Податківці повідомляють, що з метою приведення процедури оскарження податкових повідомлень-рішень або інших рішень контролюючих органів під час адміністративного оскарження у відповідність до вимог податкового законодавства, Мінфін наказом від 14.01.2021 № 9 затвердив зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, які набули чинності 12 лютого 2021.

Зокрема, уточнено, що скарги на рішення територіальних органів ДПС подаються до ДПС.

Скарги на рішення територіальних органів Держмитслужби, в частині виконання функцій контролюючого органу відповідно до пп. 41.1.2 п. 41.1 ст. 41 Податкового кодексу подаються до Держмитслужби.

Рішення ДПС та Держмитслужби, прийняті за розглядом скарги платника податків, є остаточними і не підлягають подальшому адміністративному оскарженню, але можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Також передбачено, що скарги на рішення контролюючого органу щодо нерезидентів, визначені у п. 56.3-1 статті 56 ПК, можуть бути подані до контролюючого органу, який прийняв такі оскаржувані рішення.

Контролюючий орган, який прийняв оскаржувані рішення, повинен розглянути скаргу нерезидента в порядку, визначеному для контролюючого органу вищого рівня.

Скарга подається у письмовій формі до контролюючого органу вищого рівня протягом 10 робочих днів (раніше було 10 календарних днів), що настають за днем отримання платником податків рішення контролюючого органу, що оскаржується. Протягом 6 місяців з дати закінчення вказаного строку платник податків має право подати скаргу разом з клопотанням про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтверджуючих документів поважності причин його пропуску (за наявності). Розглядаючи клопотання платника податків, контролюючий орган вищого рівня, поновлює пропущений строк на подання скарги в адміністративному порядку, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Як підприємцю перевірити партнерів? З ІТ-рішенням LIGA360. Тут зберігаються досьє на 6,5 мільйонів компаній та ФОП. Ви можете отримати інформацію про власників, публічні кошти, судові рішення, зміни в ЄДР. Замовте LIGA360: Підприємець, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини