Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Видачу дозволів на зброю зупинили: дозвільну службу розформовано

Реклама

Сьогодні, 1 березня, Голова Нацполіції Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування  підрозділів контролю за обігом зброї. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Усі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби.

Таке рішення пов'язане з тим, що Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції виявив корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї.

«Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого  оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», - повідомив Ігор Клименко. 

Викрито дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Зі служби звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції та п'ятьох відповідальних співробітників у регіонах. 

З 1 березня розформовано всі підрозділи контролю за обігом зброї.
Наразі завершується формування нового підрозділу із іншими працівниками. Найближчим часом він буде представлений суспільству. 
Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю - вилучено.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів, за допомогою систем ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

Депутати пропонують легалізувати цивільну вогнепальну зброю: проект в Раді

Самооборона: чим можна захистити себе при нападі

Адвокати-члени НААУ отримали ексклюзивний цифровий продукт. LIGA360: АДВОКАТ НААУ - це доступ до кабінету і подій ВША НААУ, новини й експертна аналітика, повна база законодавства й судових рішень, інструменти для просування адвокатських послуг та подання звітності. Замовте доступ до системи прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини