Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила податкові пільги для великих інвестпроектів

2 березня 2021, 14:41
736
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового та Митного кодексів, якими визначено порядок оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями (проект № 3761 та № 3762). Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

До 1 січня 2035 року звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України товарів, перелік та обсяги яких затверджуються Кабінетом Міністрів України разом із укладенням спеціального інвестиційного договору.

Звільняються від оподаткування податком на прибуток підприємств підприємства - інвестори зі значними інвестиціями протягом 5 послідовних років з дати подання заяви але не раніше дати подання такої заяви та дати введення в експлуатацію об'єкта, побудованого (щодо якого здійснено реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт) в рамках реалізації інвестиційного проекту.

Ставки земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності також можуть встановлюватися в розмірі меншому, ніж розмір земельного податку, встановленого рішенням відповідного органу місцевого самоврядування. Можливе звільнення від сплати земельного податку.

Також 1 січня 2035 року звільнено від оподаткування ввізним митом устаткування (обладнання), що ввозитиметься на митну територію України інвестором. При цьому таке устаткування (обладнання) повинно бути новим і виготовленим не раніше ніж за 3 роки до дати реєстрації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Нагадаємо, Закон про "інвестиційних нянь" було прийнято у грудні 2020 року

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини