Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законна перевірка фізичних осіб та уникнення ризиків при роботі з ними: ЛІГА:ЗАКОН представила ринку оновлений CONTR AGENT

Реклама

ЛІГА:ЗАКОН уже давно стала еталоном якості на ринку юридичних послуг, а її продукт CONTR AGENT вже більше п'яти років успішно використовується клієнтами.

CONTR AGENT - це сервіс перевірки надійності та моніторингу бізнес-партнерів і контрагентів, а також здійснення бізнес-розвідки в таких сегментах, як юридичні особи та ФОПи. Він входить до складу екосистеми хмарних рішень LIGA360, що об'єднала в собі всі продукти ЛІГА:ЗАКОН та індивідуалізувала їх для найважливіших функцій у компанії.

Працюючи над постійним вдосконаленням продукту, цього разу ЛІГА:ЗАКОН доповнила його новим модулем перевірки фізичних осіб, який дає змогу ввести ПІБ людини й отримати інформацію щодо всіх людей із таким ПІБ. Зокрема, інформацію про санкції, виконавчі провадження, дані про те, чи перебуває така особа в розшуку та списках зниклих безвісти, чи є ця людина публічною особою, і багато іншого.

Завдяки новому функціоналу продукту CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, користувачі зможуть завчасно перевіряти інформацію про своїх партнерів та контрагентів й таким чином уникнути можливих ризиків при роботі з ними.

Відтепер, дізнатися важливі дані про будь-яку людину легко і просто. Для того, щоб отримати інформацію про борги, шахрайство, перебування особи в розшуку чи під санкціями, достатньо зробити три прості кроки:

  • перейти в модуль перевірки фізичних осіб у верхній панелі системи CONTR AGENT;

  • ввести прізвище, ім'я та по батькові особи або ж дані її паспорта,

  • переглянути повну інформацію про наявність особи у відкритих реєстрах України.

Новий модуль перевірки фізичних осіб дозволяє отримувати інформацію про фізичних осіб - громадян України, яка міститься у відкритих державних реєстрах: як платних, так і безоплатних. При цьому важливо, що персональні дані особи лишаються конфіденційними, а надання такої інформації відбувається виключно в межах правового поля та відповідає чинному законодавству.

До реєстрів, з яких надходить інформація про особу належать:

  • Реєстр декларацій;

  • ЄДР (серед бенефіціарів, керівництва компаній та ФЛП);

  • Єдиний реєстр боржників;

  • Єдиний реєстр виконавчих проваджень;

  • Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення;

  • Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади»;

  • База даних «Паспорти громадянина України, які визнані недійсними»;

  • Інформація про викрадені / втрачені / недійсні паспорти громадянина України;

  • Інформація про осіб, які переховуються від органів влади;

  • Інформація про безвісти зниклих громадян;

  • Відомості про осіб, які перебувають у розшуку СБУ;

  • Список колишніх співробітників СБ України, які зрадили присязі і перейшли на бік ворога;

  • Інформація про санкції РНБО;

  • Інформація про боржників Фонду гарантування вкладів;

  • Список терористів;

  • Реєстр нотаріусів.

  • · Реєстр адвокатів.

Якщо особа перебуває в будь-якому з наведених вище реєстрів - система CONTR AGENT відобразить інформацію про це в листі результатів перевірки. Більше того, система надішле сповіщення, якщо дані паспорта збігаються з даними з реєстру втрачених чи недійсних паспортів.

Варто наголосити, що CONTR AGENT - це не монопродукт, а частина величезної, потужної екосистеми LIGA360, у зв'язку з чим користувачі можуть не тільки отримувати інформацію про фізичних та юридичних осіб, а й мати можливість обговорити її з колегами, використовуючи чат. Також в LIGA360 є розділ «смарт-сигнали», який здійснює інформування по людях, компаніях, судових рішеннях, нормативно-правових актах, які були представлені користувачем на моніторинг та багато іншого.

Безумовно, мати законні підстави перевірки та моніторингу своїх партнерів надзвичайно важливо для будь-якого бізнесу. Насправді, є дуже багато сценаріїв використання цієї інформації клієнтами CONTR AGENT. Наприклад, та чи інша компанія планує заключити велику угоду, тож необхідно перевірити партнера. Або виникають підозри, що стосовно певної особи вчиняють певні процесуальні дії, вона потрапила до реєстру боржників або щодо неї розпочато виконавче провадження. Безумовно, це впливає на плани компанії стосовно цієї людини. Ще один приклад, коли компанія наймає на роботу директора великого підрозділу, на якому лежатиме відповідальність за значну частину бізнесу або за весь бізнес, і звичайно ж потрібна впевненість в тому, що всі можливі ризики такого рішення перевірені в повній мірі.

Новий модуль перевірки фізичних осіб системи CONTR AGENT буде надзвичайно корисним для таких категорій управлінців:

- керівників. Функціонал системи збереже дорогоцінний час і дасть змогу переглянути всю інформацію про потенційного партнера чи клієнта ще до досягнення з ним якихось домовленостей чи призначення зустрічі;

- HR-менеджерів. Перевірити інформацію про потенційних кандидатів для подальшого працевлаштування можна буде вже на етапі отримання їхнього резюме;

- юристів. Лише достовірні й перевірені дані з офіційних реєстрів України дадуть змогу отримати повну інформацію про партнера чи контрагента, що значно полегшить роботу юриста;

- служби безпеки. Новий модуль допоможе відстежувати дані фізичних осіб та їхні зв'язки, а отже отримати повну картину для визначення безпечної співпраці з партнерами чи контрагентами.

Окрім того, новий функціонал CONTR AGENT стане в нагоді піарникам та маркетологам при здійсненні аналізу партнерів та контрагентів. Достатньо буде лише ввести ПІБ тієї чи іншої людини й одразу буде змога побачити інформацію щодо всіх осіб з таким ПІБ.

Саме тому, будь-хто, кому потрібна інформація чи бізнес-розвідка з метою відстеження правових, процесуальних, судових, репутаційних та інших бізнес-ризиків, знайде для себе користь в новому модулі системи CONTR AGENT. А це може бути і юрист, і топ-менеджер, і власник, якого, наприклад, цікавлять відомості щодо пов'язаних із людиною бізнесів, адже це може свідчити про наявність конфлікту інтересів у майбутньому. Це може бути навіть приватний детектив, який може використовувати функціонал продукту в інтересах свого клієнта, даючи вичерпне досьє як на саму людину, так і на бізнеси чи компанії, пов'язані з нею.

Фактично всі 16 джерел інформації, які наповнюють модуль перевірки фізичних осіб, цікаві користувачам. Цей сервіс є доступним у всіх без винятку конфігураціях продукту CONTR AGENT, який входить в екосистему хмарних рішень LIGA360, що є ключовим інструментом для виявлення та управління зовнішніми ризик-факторами. Функціонал модулю міститься також у складі рольових робочих місць LIGA360 для ключових фахівців компанії: керівника, юриста, бухгалтера, HR-фахівця, адвоката, аудитора, підприємця, PR-менеджера тощо.

Підсумовуючи вищесказане, новий модуль CONTR AGENT надає найбільш точну інформацію щодо зв'язків компанії чи ФОП з іншими юридичними особами, використовуючи при цьому унікальні напрацювання компанії ЛІГА:ЗАКОН.

Завдяки системі CONTR AGENT, в тому числі його новому модулю перевірки фізичних осіб, користувачі можуть отримувати інформацію й сервіси, які не може надати жоден із гравців ринку в принципі. Так, подібні сервіси існують і за кордоном, але коштують вони десятки тисяч доларів на рік. Окрім цього, в CONTR AGENT міститься більше даних ніж в будь-якому із зарубіжних аналогів, а такі аналітичні модулі як «зв'язки» та скоринги, є надзвичайно ефективними в роботі.

ЛІГА:ЗАКОН розвиває українські ІТ-рішення, в тому числі у LegalTech-напрямку. Працюючи над покращенням не лише сервісу перевірки надійності та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT, а й над вдосконаленням всієї екосистеми хмарних рішень LIGA360, компанія залучає нові аудиторії та знаходить креативні формати управління зовнішніми ризик-факторами. Той, хто вміє управляти ризиками, зуміє захистити свій бізнес та забезпечити його процвітання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини