Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Змінено порядок заповнення митної декларації при переміщенні товарів для особистих потреб

Реклама

Мінфін наказом від 15 січня 2021 року № 13 оновив Порядок заповнення митної декларації для письмового декларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних з провадженням підприємницької діяльності.

Змінено перелік документів, які подаються разом з декларацією. Зокрема, дозволили подавати не лише документи про право власності на транспортний засіб особистого користування, а й документи про користування ним (у тому числі з правом розпорядження). Крім того, з переліку виключили:

  • зобов'язання про зворотне ввезення/вивезення або транзит товарів;

  • документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ) (у випадках, установлених законодавством).

У графі декларації "Відомості про наявність товарів" виключено підпункт 3.1 "Відомості про валюту України та іноземну валюту готівкою, платіжні документи та інші цінні папери, банківські метали".

При переміщенні громадянами через митний кордон України транспортних засобів особистого користування, товарів, умовою якого є надання митному органу письмового зобов'язання про їх зворотне вивезення, транзит, зворотне ввезення, зобов'язання надається шляхом вчинення одного з таких записів:

1) при тимчасовому ввезенні транспортного засобу особистого користування:

"Я, (прізвище, власне ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ вивезти за межі митної території України транспортний засіб з реєстраційним номером _____________ (країна реєстрації: _______), зазначений у пункті 3.2 декларації і ввезений мною в Україну тимчасово.

Зі змістом статей 380, 469, 481, 485 Митного кодексу України ознайомлений(а).";

2) при транзиті транспортного засобу особистого користування:

"Я, (прізвище, власне ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ вивезти за межі митної території України транспортний засіб з реєстраційним номером _____________ (країна реєстрації: _______), зазначений у пункті 3.2 декларації і ввезений мною в Україну з метою прохідного транзиту.

Зі змістом статей 381, 469, 470, 485 Митного кодексу України ознайомлений(а).";

3) при тимчасовому вивезенні транспортного засобу особистого користування:

"Я, (прізвище, власне ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ ввезти на митну територію України транспортний засіб з реєстраційним номером _____________ (країна реєстрації: Україна), зазначений у пункті 3.2 декларації і вивезений мною за межі митної території Україну тимчасово.

Зі змістом статей 372, 481 Митного кодексу України ознайомлений(а).";

4) при тимчасовому ввезенні товарів:

"Я, (прізвище, власне ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ вивезти за межі митної території України товари, зазначені у пункті 4 декларації і ввезені мною в Україну тимчасово.

Зі змістом статей 379, 481 Митного кодексу України ознайомлений(а).";

5) при транзиті товарів:

"Я, (прізвище, власн ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ вивезти за межі митної території України товари, зазначені у пункті 4 декларації і ввезені мною в Україну з метою транзиту.

Зі змістом статей 379, 470 Митного кодексу України ознайомлений(а).";

6) при тимчасовому вивезенні товарів:

"Я, (прізвище, власне ім'я), зобов'язуюсь до ___.___.20___ ввезти на митну територію України товари, зазначені у пункті 4 декларації і вивезені мною за межі митної території Україну тимчасово.

Зі змістом статей 372, 481 Митного кодексу України ознайомлений(а).".

Зобов'язання засвідчується особистим підписом особи, яка надає зобов'язання.

Наказ № 13 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360: Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини