Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС відновило видачу дозволів на зброю

Реклама

У Нацполіції повідомили, що з 18 березня відновлено процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї. При цьому термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї. Тож власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, не отримають штрафних санкцій. 

Наразі всіх працівників підрозділів дозвільної служби на період переформатування виведено поза штат, а робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. 

«Зараз ми напрацьовуємо алгоритм створення та налагодження роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї. У наших найближчих планах - передати повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС. Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливість корупційної складової. Крім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї», - повідомив Глава Нацполіції Ігор Клименко. 

Організація роботи, перерозподіл повноважень та розробка необхідного програмного забезпечення займе певний час.

Нагадаємо, видачу дозволів на зброю зупинили 1 березня

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів, за допомогою систем ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

Депутати пропонують легалізувати цивільну вогнепальну зброю: проект в Раді

Самооборона: чим можна захистити себе при нападі

Адвокати-члени НААУ підвищують кваліфікацію з новим цифровим рішенням. LIGA360: Адвокат НААУ надає доступ до навчальних продуктів ВША для отримання залікових балів. А ще тут є повна база законодавства й свіжа аналітика від експертів юридичного ринку. Замовте доступ до системи прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини