Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення самоізоляції - штраф до 8500 грн: проект підтримує Комітет ВР

Реклама

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект про внесення змін до КпАП щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (проект № 4540).

Проектом пропонується статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнити частиною третьою, передбачивши адміністративну відповідальність за порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби. Санкція за відповідне порушення - штраф від двохсот до п'ятисот НМДГ (3400 - 8500 грн).

Розглядати справи про такі порушення будуть виконавчі комітети (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад, органи Національної поліції, органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також Державної прикордонної служби, у разі їх виявлення в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон.

Як адвокату НААУ ефективно стежити за законодавчими новаціями? З цифровим рішенням LIGA360: Адвокат НААУ. Тут є повна актуальна база законодавства, консультації, аналітика та коментарі у різноманітних ситуаціях роботи адвоката. Замовляйте рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини