Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про створення Бюро економічної безпеки

Реклама

Президент України підписав Закон «Про Бюро економічної безпеки України» № 1150-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 28 січня 2021 року.

Бюро економічної безпеки - єдиний орган державної влади, відповідальний за боротьбу з економічними злочинами. Він отримає відповідні повноваження СБУ та Податкової міліції, які будуть переосмислені з тим, щоб це був не стільки силовий, скільки аналітичний орган.

До повноважень Бюро економічної безпеки належать:

  • виявлення зон ризиків у сфері економіки шляхом аналізу структурованих і неструктурованих даних;

  • оцінювання ризиків і загроз економічній безпеці держави, напрацювання способів їхньої мінімізації та усунення;

  • надання пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань усунення передумов для створення схем протиправної діяльності у сфері економіки;

  • забезпечення економічної безпеки держави шляхом запобігання, виявлення, припинення, розслідування кримінальних правопорушень, що посягають на функціонування економіки держави;

  • збирання та аналіз інформації про правопорушення, що впливають на економічну безпеку держави, та визначення способів запобігання їхньому виникненню в майбутньому;

  • планування заходів у сфері протидії кримінальним правопорушенням, віднесеним законом до його підслідності;

  • виявлення та розслідування правопорушень, пов'язаних з отриманням та використанням міжнародної технічної допомоги;

  • складання аналітичних висновків і рекомендацій для державних органів з метою підвищення ефективності ухвалення ними управлінських рішень щодо регулювання відносин у сфері економіки.

Аналіз Закону про БЕБ від Олексія Співака, інспектора Ради бізнес-омбудсмена, читайте у матеріалі "Бюро економічної безпеки України: що передбачає прийнятий закон та які можливі наслідки для бізнесу".

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360: Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини