Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплати підприємцям, постраждалим від коронавірусу: що пропонується

Реклама

В Офісі Президента України відбулося підготовче засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому було обговорено виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Про це повідомили у прес-службі Президента.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що одне з головних питань сьогоднішнього засідання - обговорення механізму спільної підтримки місцевого бізнесу в умовах запровадження додаткових карантинних обмежень.

За словами Юлії Свириденко, для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, можна використати механізм, що вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

«Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень», - повідомила вона.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини