Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держекоінспекція залучатиме поліцію у разі недопуску до перевірки

Реклама

Держекоінспекція напрацювала механізми співпраці з правоохоронцями для збільшення відсотку розслідуваних екологічних злочинів та забезпечення невідворотної відповідальності для порушників.

ДЕІ буде інформувати поліцію та прокуратуру про факти, що мають склад кримінального порушення, а також про недопуск на підприємства. У разі ігнорування правоохоронцями звернень ДЕІ про недопуски чи факти, що містять ознаки кримінальних порушень, місцеві інспекції повинні повідомляти Центральний апарат, який буде звертатись до Генпрокуратури.

Крім того, ДЕІ мають оприлюднювати інформацію про резонансні природоохоронні порушення та хід судових справ щодо виявлених злочинів.

Цьогоріч збільшено фінансування ДЕІ в частині сплати судового збору, в результаті чого тероргани інспекції можуть звертатись до суду в кожному випадку відмови порушника сплачувати збитки.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Дізнатися, чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, а підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони".

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини