Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний паспорт - офіційний документ: Закон прийнято

Реклама

Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" (проект № 4355), яким закріплено на рівні закону можливість використання громадянами України е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон.

Закон набуде чинності з 23 серпня 2021 року.

Електронні паспорти формуються за бажанням та використовуються на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, надання адміністративних та інших послуг, крім окремих випадків. Також електронні паспорти пред'являються без додаткового пред'явлення паперового паспорта та інших документів (відомостей, даних) про реєстраційний номер облікової картки платника податків, про місце проживання.

Електронні копії е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон можуть подаватися та застосовуватися у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування копій паперових паспортів.

Е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не використовується у разі:

1) перетинання державного кордону України, крім випадків необхідності підтвердження особи громадянина України при в'їзді в Україну;

2) в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї;

3) в'їзду, перебування, проживання або пересування у межах прикордонної смуги, виходу у територіальне море та внутрішні води України.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини