Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала про зміни у законодавстві щодо звітування з ЄСВ

Реклама

ГУ ДПС у м. Києві нагадує, що у 2021 році змінено порядок подання звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зі звітного I кварталу 2021 року вона подаватиметься у складі об'єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) за основним місцем обліку платника єдиного внеску.

Відповідні зміни прийнято Законами № 116-IX та №115-IX, які набрали чинності з 01 січня 2021 року

Форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, за якою подається об'єднана звітність, затверджено наказом Мінфіну від 15 грудня 2020 року № 773.

Перший раз Розрахунок подається за I квартал 2021 року. Також він містить інформацію щодо сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу).

Відповідно до пп. «б» п. 176.2 ПКУ такий Розрахунок подається податковими агентами та платниками єдиного внеску лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку - фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду.

Отже, за січень, лютий та березень 2021 року щомісячні звіти за старою формою вже не подаються. Платники єдиного внеску звітуватимуть за оновленою об'єднаною формою щоквартально.

З 1 січня 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 05 листопада 2020 року № 670, яким визначено порядок подання звітності з єдиного внеску.

Оновлені форми звіту з єдиного внеску, запроваджені наказом № 670, оприлюднені 28 грудня 2020 року та відповідно до п. 46.6 ПКУ мають подаватися з 1 лютого 2021 року.  

Новий розрахунок складається із:

- Основної частини (Розділ I Розрахунку «Нарахування доходу та єдиного внеску за найманих працівників в розрізі місяців звітного кварталу», Розділ II Розрахунку «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу та на суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами в розрізі місяців звітного кварталу (крім військовослужбовців строкової військової служби, Розділ IIІ Розрахунку «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за патронатних вихователів, батьків-вихователів та прийомних батьків в розмірі місяців звітного кварталу»);

- Додатку 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам»;

- Додатку 2 «Відомості про осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку, при усиновленні дитини, та осіб із числа непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, які фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю»;

- Додатку 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»;

- Додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»;

- Додатку 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби»;

- Додаток 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства».

Нагадаємо, ДПС представила електронні формати документів для подання єдиної звітності

Звіт з ЄСВ: Мінфін визначив, як звітувати за "старими" формами

Швидка допомога з питань подання звітності - це Liga:Report. Спробуйте онлайн-сервіс та переконайтеся як просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для юридичних осіб та жодних доплат за модулі. Отримайте тестовий доступ вже сьогодні

Читайте в БУХГАЛТЕР&ЗАКОНЄдина звітність ПДФО/ВЗ + ЄСВ: до чого готуватися

Більше аналітики для бізнесу - в системі LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Інтербух, читайте найгарячіші теми своєї галузі та налаштуйте персональну стрічку новин. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини