Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ розширює пільги для малого і середнього бізнесу

Реклама

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подальші кроки місцевої влади щодо карантинної допомоги підприємцям залежать від Уряду, який має затвердити порядок виплати відповідної допомоги.

Нагадаємо, Рада ухвалила Закон про виплату карантинної допомоги, яким передбачено, що допомога застрахованим особам виплачується:

- за рахунок коштів Державного бюджету України - у розмірі 8 тисяч гривень;

- за рахунок коштів місцевого бюджету - у розмірі, визначеному рішенням органу місцевого самоврядування.

На найближчій сесії Київради, що запланована на 8 квітня, на розгляд депутатів буде винесено проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці:

- зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків.

- збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за «кредитними лініями». А також - про розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.

- зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

Також з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини