Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зміняться правила паркування: постанова Кабміну

Реклама

Уряд постановою від 31 березня 2021 р. № 294 вніс зміни до Правил паркування транспортних засобів, які передбачають наступне:

1. Вартість послуг з користування майданчиками для платного паркування визначатиметься за тарифом, установленим органом місцевого самоврядування відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабміну від 2 березня 2010 р. № 258.

2. Заборона для суб'єктів господарювання обладнувати місця для паркування на тротуарах. Обладнувати майданчики для паркування на проїзній частині автомобільних доріг мають право тільки оператори.

3. Інспектори з паркування (уповноважені посадові особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради) отримують повноваження в частині контролю за дотриманням правил паркування.

4. Під час розміщення майданчиків для паркування необхідно буде враховувати інтенсивність та склад транспортного потоку;

5. Забороняється розміщення майданчиків для паркування на вулицях з двома смугами руху завширшки менш як 6 метрів (було 7,5 м).

6. Відведені майданчики для платного паркування повинні обов'язково бути обладнані паркувальними автоматами, платіжними пристроями та/або інформаційними знаками про способи та порядок оплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування.

7. На схемах підземніх та багаторівневих парковок повинні вказуватися місця для зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

8. Не менше 10% місць для паркування мають призначатися для транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю.

9. Заборонено паркування на місцях, призначених для зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

10. Водії повинні розмістити на час паркування на майданчиках, на яких не запроваджено автоматизовану систему, під лобовим склом транспортного засобу документ про оплату вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування у спосіб, що забезпечує його видимість для перевірки (було у лівому нижньому куті лобового скла).

11. Оплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, на яких не запроваджено автоматизовану систему, здійснюється у безготівковій формі за такими способами:

  • придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування;

  • за допомогою засобів мобільного зв'язку;

  • через паркувальний автомат або платіжний пристрій з введенням реєстраційного номера транспортного засобу;

  • через автоматичний в'їзний та виїзний термінали.

Факт оплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування підтверджується відповідним документом із зазначенням в ньому реєстраційного номера транспортного засобу, що розміщується під лобовим склом транспортного засобу, за винятком випадків оплати вартості послуг за допомогою засобів мобільного зв'язку, коли факт такої оплати підтверджується захищеною комп'ютеризованою системою, або випадків паркування на майданчиках, обладнаних автоматичними в'їзними та виїзними терміналами, на яких оплата (перевірка оплати) здійснюється під час виїзду з такого майданчика.

Паркувальні автомати, платіжні пристрої, за допомогою яких здійснюється оплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, на яких запроваджено автоматизовану систему, повинні бути інтегровані в автоматизовану систему та передбачати наявність технічної можливості введення реєстраційного номера транспортного засобу.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА.

Читайте також:

Коли автомобіль можуть забрати на штрафмайданчик

У Києві запустили новий застосунок міських сервісів «Київ Цифровий»

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини