Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дія City: які будуть ставки податків для ІТ-бізнесу

Реклама

Податки для ІТ-бізнесу в 5 разів нижчі, захист від неправомірних дій правоохоронних та перевіряючих органів, можливості залучення інвестицій, - про такі переваги для ІТ-компанії від Дія City заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на онлайн-презентації проекту Дія Сіty.

“Українські айтішники - одні з найкращих у світі. Більша частина з них працюють в аутсорсингових компаніях. Я хочу, щоб українці створювали круті продуктові компанії у нашій країні. Я вірю, що завдяки Дія Сіty Україна стане найпотужнішим IT-хабом у світі”, - наголосив Михайло Федоров.

Серед основних переваг Дія City:

  • Безпека ведення бізнесу: без корупційних схем

  • Можливості для венчурного інвестування

  • Віртуальна бізнес-країна з гнучкими умовами

  • STEM-освіта світового рівня в Україні

  • Твоя інтелектуальна власність захищена.

  • Свобода обирати форму співпраці з ІТ-спеціалістами: золота середина між ФОП та трудовими відносинами

В кожного учасника ринку буде свобода вибору - режим Дія City чи звичайні умови праці. Участь у Дія City - добровільна.

У рамках спецрежиму Дія City діятимуть такі ставки податків: ПДФО - 5% замість 18%, військовий збір - 1,5%, ЄСВ - 22% від МЗП, податок на виведений капітал - 9% замість податку на прибуток (18%).

Також проект Дія City запроваджує елементи системи загального або ж англійського права. А ще гнучку форму співпраці з ІТ-спеціалістами - GIG-контракти, які гарантуватимуть захист найманих працівників. А це: відпустка, лікарняний, визначена тривалість робочого дня. Фактично айтішники завдяки Дія City отримають фріланс з гарантіями.

Наразі триває активна робота щодо розробки законодавчої бази Дія City. Автори законопроекту №4303 отримали колосальний фідбек від бізнесу. Текст доопрацьованого законопроекту зареєстрований у Верховній Раді. Це компромісний документ, що враховує побажання ІТ-спільноти та кращі положення альтернативних законопроектів.

Liga360: Керівник - надійне ІТ-рішення для захисту вашого бізнесу. Моніторте конкурентів, перевіряйте контрагентів, відстежуйте загрози для репутації та захистіть вашу нерухомість від рейдерських захоплень. Спробуйте Liga360 вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини