Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд розширив напрями держпідтримки сільгоспвиробників

Реклама

Кабмін на сьогоднішньому засіданні ухвалив постанову про розширення напрямків державної підтримки сільгоспвиробників. Така державна допомога також зможе йти на страхування сільгосппродукції та відшкодування втрат посівів внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.
Ще один напрямок - допомога сільгоспвиробникам, які використовують меліоровані землі.

За повідомленням нардепа Олексія Гончаренко, в 2021 році планують спрямувати додаткові 500 млн грн на наступні напрямки:

  • державна підтримка страхування с/г продукції - 50 млн грн;

  • відшкодування втрат від пошкодження посівів с/г культур внаслідок надзвичайних ситуацій - 240 млн грн. В 2020 році втрати від НС зазнали 357,8 тис. га;

  • державна підтримка с/г виробників, які використовують меліоровані землі - 50 млн грн;

  • державна підтримка виробників органічної с/г продукції - 50 млн грн;

  • підтримка розвитку галузі картоплярства - 60 млн грн. Зазначається, що до 32% вирощеної промисловим способом картоплі встрачається під час зберігання через відсутність картоплесховищ;

  • субсидії з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь - 50 млн грн. Зокрема, зазначається, що планують виплачувати 3500 грн дотації на 1 га посіву гречки.

Старт земельної реформи в умовах нестачі коштів, активізація рейдерства та законодавчі зміни можуть призвести до неочікуваних наслідків. ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексне рішення - LIGA360 для агробізнесу, яке допоможе всій команді об'єднати зусилля для управління ризиками та вирішення щоденних професійних завдань.

Читайте також: Земельна реформа: що зміниться з 1 липня 2021 року

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини