Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може відсутність директора на роботі бути приводом перенесення податкової перевірки

Реклама

 ГУ ДПС у Луганській області роз'яснює, що відповідно до статті 92 ЦК юридична особа набуває цивільних прав та обов'язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону.

Чинним законодавством передбачено, що призначення на посаду, звільнення, відпустка працівника або призначення до виконання функцій тимчасово відсутнього працівника оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

Якщо установчими документами не передбачено покладання на іншу особу організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків на випадок відсутності керівника та головного бухгалтера з об'єктивних причин (відпустка, відрядження, лікарняний тощо) відповідними організаційно-розпорядчими документами підприємства тимчасово призначається особа, уповноважена на виконання таких функцій.

Умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних планових або позапланових виїзних та фактичних перевірок визначено ст. 81 Податкового кодексу. При цьому перенесення термінів проведення документальних планових, позапланових та фактичних перевірок у зв'язку із хворобою, відпусткою або відрядженням посадових осіб юридичної особи ПКУ не передбачено.

Читайте також: Податкові перевірки 2021. Все, що потрібно знати платникам

Підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони" в LIGA360. Він містить практичні рекомендації щодо підготовки до перевірок та докладні алгоритми дій для співробітників підприємства. Ви зможете швидко знайти необхідну інформацію в екстреній ситуації та заздалегідь ознайомитися з інформацією про перевірки й підготуватися до зустрічі.

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини