Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ підвищив облікову ставку

Реклама

Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку на 1 в.п. до 7,5% річних.

Регулятор зазначив, що такий крок спрямований на поступове сповільнення інфляції в другому півріччі 2021 року та повернення її до цілі 5% уже в першому півріччі 2022 року. 

За підсумками березня зростання споживчих цін у річному вимірі прискорилося до 8,5%, а базова інфляція - до 5,9%. Динаміка показників перевищила прогноз НБУ.

Прогнозується, що пік інфляційного сплеску припаде на III квартал 2021 року. Утім, надходження на ринки нового врожаю, вичерпання ефекту від низької бази порівняння для окремих товарів, а також підвищення облікової ставки Національним банком України поступово розвернуть інфляційну динаміку. Восени інфляція почне знижуватися та повернеться до цільового діапазону  5% ± 1 в. п. в першому півріччі 2022 року, де й залишатиметься надалі.  

Економіка України відновлюється, але повільніше, ніж очікувалося, зокрема через посилення карантинних обмежень.

Нагадаємо, 4 березня НБУ підвищив облікову ставку з 6% до 6,5% річних

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини