Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна можуть позбавити функцій регулювання незалежної оцінки майна

Реклама

Депутати пропонують позбавити Фонд державного майна України функцій регулювання незалежної оціночної діяльності та закріпити їх за спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади.

Відповідні законопроекти № 5389 та №5317-1 зареєстровано у Верховній Раді.

Пропонується внести зміни до законодавства, які забезпечать регулювання оціночної діяльності через Національну комісію з питань регулювання оціночної діяльності - постійно діючий колегіальний орган зі спеціальним статусом, до складу якого гарантовано включаються представники Фонду державного майна України, центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері земельних відносин, Національного банку України, Міністерства юстиції України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також кожної саморегулівної організації оцінювачів.

Також проектом пропонується припинити практику сертифікації суб'єктів оціночної діяльності.

Особи, які мають чинні кваліфікаційні свідоцтва оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок, що видані до набрання чинності цим Законом, вважатимуться оцінювачами за напрямом "Оцінка об'єктів у матеріальній формі" та спеціалізацією "Оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі земельних ділянок, та майнових прав на них".

Хочете перевірити що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Керівник можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини