Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна повернути кошти готівкою за неотриманий товар, якщо оплата проводилася карткою

Реклама

Податківці відповіли, чи має право суб'єкт господарювання повернути кошти готівкою за неотриманий товар (ненадану послугу), якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POST-терміналу).

У ДПС вважають, що якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POST-терміналу), то повернення коштів за неотриманий товар (ненадану послугу) здійснюється на розрахунковий рахунок покупця, відкритий у банку.

Повернення коштів за неотриманий товар (ненадану послугу) здійснюється у тій формі оплати у якій була здійснена розрахункова операція.

При цьому, суб'єкт господарювання зобов'язаний надати особі, яка повертає товар (відмовляється від послуги), розрахунковий документ встановленої форми та змісту (видатковий чек).

Якщо оплата за товар (послуги) здійснювалась у безготівковій формі через установу банку, то і повернення коштів за неотриманий товар (ненадану послугу) здійснюється через установу банку. У такому випадку РРО не застосовується.

Будьте впевненими у своїх бізнес-зв'язках з LIGA360. Досьє на 6,5 мільйонів компаній та ФОП, перевірки, судові рішення, фінансовий стан і зв'язки. Отримайте тестовий доступ прямо зараз.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини