Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як держава компенсуватиме шкоду за ускладнення після вакцинації

Реклама

23 квітня набула чинності постанова Кабміну від 31 березня 2021 р. № 371 щодо державної компенсації шкоди, пов'язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, якою встановлено, що:

У разі встановлення особі групи інвалідності, пов'язаної із ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, виплата проводиться разово у таких розмірах:

  • 350-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, - для осіб з інвалідністю II групи;

  • 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, - для осіб з інвалідністю III групи;

У разі смерті особи, що настала внаслідок вакцинації від COVID-1, членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого проводиться виплата згідно з цією постановою в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Право на виплату мають:

  • особи з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв'язок із застосуванням вакцини;

  • члени сім'ї та батьки померлої особи, які визначаються відповідно до Сімейного кодексу України;

  • утриманці померлої особи - діти, на утримання яких померла особа виплачувала або була зобов'язана виплачувати аліменти, та непрацездатні особи, які не перебували на утриманні померлої особи, але мають на це право відповідно до законодавства.

Причинний зв'язок інвалідності осіб з ускладненнями, що виникли після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, встановлюється на підставі протоколу розслідування, що надається групою оперативного реагування на несприятливі події після імунізації, за формою, затвердженою МОЗ.

Як бізнесу перевірити партнерів й конкурентів? Досьє на 6,5 млн юридичних осіб є у системі LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Читайте також:

Роботодавці можуть записати співробітників в чергу на вакцинацію від COVID-19

Вакцинація проти COVID-19: що необхідно знати роботодавцю та працівникам

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини