Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 27 квітня органи місцевого самоврядування не можуть проводити перевірки з питань праці

Реклама

Набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання» № 1320-IX, який встановлює, що органи місцевого самоврядування можуть лише виступати з ініціативою щодо здійснення державної перевірки на підприємствах, що не перебувають у комунальній власності, а також стосовно фізичних осіб - підприємців, які використовують працю найманих працівників.

Крім того, Закон звільняє від сплати судового збору під час розгляду справ в усіх судових інстанціях Держпраці та її територіальні органи.

Також документ вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими за невиконання законних вимог або недопущення посадових осіб Держпраці та його територіальних органів або недопущення їхніх посадових осіб до здійснення заходів державного нагляду передбачено штраф для посадових осіб від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Детальніше про зміни читайте у матеріалі: Трудові перевірки: що зміниться з 27 квітня 2021 року

Підготуватися до перевірок контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Отримуйте безкоштовний 2-тижневий тест преміум-функцій LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини