Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли в столиці запустять автоматичну систему фіксації порушень правил паркування

Реклама

Автоматична система фіксації порушень правил паркування розпочне працювати після послаблення карантинних обмежень у столиці.

Про це зазначив Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу

«Ви всі бачите, скільки автомобілів додалося за останні роки на вулицях столиці. Дорожня інфраструктура міста не була розрахована на такий трафік. Також ускладнюють рух і неправильно припарковані автівки. Сьогодні контроль за дотриманням правил паркування здійснює управління з паркування при Департаменті транспортної інфраструктури міста. І для інспекторів уже розробили спеціальну програму, що працюватиме на базі мобільних сервісів «Київ цифровий», - сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що програма зручна як для роботи інспекторів, так і для автовласників. Зокрема, у ній є інтерактивна карта парковок столиці, сервіси сплати за паркування та сплати штрафів за порушення його правил.

Втім, на час локдауну місто ухвалило рішення тимчасово зробити паркування в місті безкоштовним.

«Після послаблення обмежень автовласники зможуть оплачувати паркування через застосунок і не порушувати правила, залишаючи автівку безоплатно. А інспектори зможуть швидко і автоматично фіксувати виявлені порушення», - зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що місто вже зараз спостерігає позитивну тенденцію щодо зменшення порушень правил паркування. Зокрема, розвитку культури паркування в столиці сприяла впроваджена політика евакуації, що спрямована, насамперед, на безпеку та комфорт киян - як на дорогах, так і на тротуарах.

Задля комфорту водіїв місто розглядає варіанти збільшення кількості паркувальних майданчиків та оптимізації паркувального простору. У столиці планують збільшити штатну чисельність інспекторів з паркування, вдосконалити систему їх навчання і запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу.

Також читайте: Київ з 1 травня знімає жорсткі карантинні обмеження роботи транспорту і бізнесу

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини