Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв підвищать - проект

Реклама

Мінекономіки підготувало проект постанови про внесення змін у додаток до постанови Кабміну від 30 жовтня 2008 р. № 957 “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв”, згідно з якими пропонується:

підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД, зокрема, роздрібні ціни на:

  • горілку та лікеро-горілчані вироби - на 6,2%;

  • віскі, ром та джин - на 5,9%;

  • коньяк (бренді) - на 5,5%;

  • виноробну продукцію (зброджені напої,
    суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями; сидр і перрі; зброджені напої, одержані виключно в результаті природного бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5% об'ємних одиниць (без додання спирту);

  • вермути, інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних
    екстрактів - на 8,2-34,2%.

Роздрібні ціни на вина виноградні натуральні, ігристі вина та газовані винні напої не змінюються.

Також буде приведено у відповідність до Податкового кодексу України опис товарів та їх группування за кодами згідно з УКТЗЕД.

За базу розрахунків використано звітні дані щодо витрат суб'єктів господарювання, які задекларували найнижчу оптову ціну на відповідний виріб вітчизняної продукції або контрактну вартість на імпортну продукцію, скориговані з урахуванням ІЦВ на 2021 рік, з урахуванням прибутку, торговельної надбавки (націнки), податків (зборів) визначених Податковим кодексом України.

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини