Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боту-бухгалтеру ReporTax виповнюється 2 роки

6 травня 2021, 12:00
907
0
Реклама

Два роки тому на українському ринку з'явився чат-бот ReporTax. Це був перший онлайновий сервіс, що дозволив ФОП керувати звітністю й податками в зрозумілому форматі діалогу в мессенджерах.

Розробники проекту, ІТ-компанія ЛІГА:ЗАКОН та юридична компанія Юскутум, поділилися результатами роботи чат-бота.

“У створенні ReporTax ми підхопили зрозумілий тренд, що складні бюрократичні процедури відходять в минуле. Підприємці прагнуть витрачати час на розвиток бізнесу, а не на паперову рутину. Сьогодні ботом вже користується 32 тис українських ФОПів, для яких звітність і податки стали такими ж простими, як спілкування з друзями в чатах” - розповіла Ольга Таранова, Product Director ЛІГА:ЗАКОН.

На сьогодні бот повністю закрив потреби ФОП І-ІІІ груп без найманих співробітників.

В ReporTax підприємці можуть:

  • Порахувати й оплатити ЄП та ЄСВ,

  • Подати звітність,

  • Вести книгу обліку доходів в 4 валютах;

  • Перевіряти заборгованість та наявність штрафів;

  • Отримувати нагадування про граничні терміни подання звітів і сплати податків.

Альтернатива держсервісам звітності

Чат-бот ReporTax наразі є чи не єдиною альтернативою державним сервісам звітності на українському ринку. Сюди ФОП можуть звернутись за додатковими роз'ясненнями, уникати ситуацій з перевантаженнями Електронного кабінету в останній день подання декларацій, або якщо їм незрозумілий інтерфейс державних платформ.

“Дуже класно, що держава підтримує тренд спрощення бюрократичних процедур, і що в той же час на ринку є приватні проекти. Ми вважаємо, що у підприємців має бути альтернативи як звітуватися. Вони мають обрати саме той сервіс, який вважають найбільш “дружнім” та зрозумілим. Чим більше існує цифрових рішень для ФОП на ринку - тим більша мотивація у всіх гравців розвиватися та поліпшувати якість сервісів” - пояснив Артем Афян, управляючий партнер Юскутум.

Творці чат-боту також повідомили, що мають на меті зробити ReporTax ще зручнішим. “Ми діджиталізували звітність до того, як це стало трендом в Україні. І ми хотіли б, щоб підприємці звітувалися перед податковою натисканням однієї кнопки. Це та логіка, яка наразі лежить в основі розробки бота” - зазначила Ольга Таранова, Product Director IT-компанії ЛІГА:ЗАКОН .

ReporTax - унікальний бот-бухгалтер був розроблений компаніями ЛІГА:ЗАКОН і Юскутум. Він дає змогу ФОП І-ІІІ груп, у яких немає оформлених працівників, просто з Telegram розраховувати й сплачувати ЄСВ та єдиний податок, складати й подавати до держорганів декларацію платника єдиного податку та звіт із ЄСВ. Також бот нагадує підприємцям про строки сплати податків і подання звітів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини