Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафувати за неоплату паркування в Києві будуть швидше

Реклама

КМДА повідомляє, що КП «ГІОЦ» оцифрувала процес перевірки та штрафування за неоплачене паркування.

З 1 травня 2021 року працює нова електронна система, що дозволяє місту впорядкувати роботу інспекторів і швидко здійснювати ефективний контроль оплати паркування. Раніше інспекторам доводилося довго звірятися з кількома джерелами інформації щодо оплати паркування та виписувати штрафи вручну. Тепер увесь процес штрафування можна здійснити з планшету за кілька хвилин.

За номером автівки інспектор миттєво перевірятиме оплату паркування. У разі несплати буде виконано фотофіксацію та згенеровано доказову базу. Система також автоматично генерує повідомлення з QR-кодом про притягнення до адміністративної відповідальності. Повідомлення можна буде швидко роздрукувати та залишити на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу.

Система штрафування інтегрується з Єдиним державним реєстром транспортних засобів, Реєстром адміністративних правопорушень та міським застосунком «Київ Цифровий». У застосунку діє функціонал, що полегшує життя водіїв. Власники автівок можуть отримувати сповіщення про штрафи з доказовою базою та одразу сплачувати їх. Водіям надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснюється протягом 10 банківських днів із моменту отримання постанови.

Швидка офіційна оплата погодинного паркування здійснюється саме через «Київ Цифровий». У міському застосунку також можна придбати паркувальні абонементи. Окрім того, офіційна оплата паркування доступна за допомогою SMS-паркування та фізичних паркувальних абонементів, що можна придбати в офісі КП «Київтранспарксервіс» чи кіосках «Союздрук».

У LIGA360 - День народження, а подарунки отримуєте ви! Відкриваємо вільний доступ до наших ІТ-рішень. На період тесту надається максимум функцій для вашої професійної ролі. Встигніть взяти участь в акції до 14 травня.

Читайте також:

"Листи щастя" не надсилатимуть водіям, які вже сплатили штраф зі знижкою

Коли автомобіль можуть забрати на штрафмайданчик

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини