Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий функціонал у LIGA360: комплексна система автоматизації договірної роботи Contractum

17 червня 2021, 09:32
1283
0
Реклама

Українська продуктова ІТ-компанія ЛІГА:ЗАКОН представила ринку новий функціонал в системі управління бізнес-ризиками LIGA360 - платформу для діджиталізації договірної роботи під назвою Contractum. Презентація пройшла в онлайн-форматі за участю експертів та розробників продукту.

Contractum - це хмарна система, яка автоматизує роботу з договорами і дозволяє мінімізувати ризики на всіх етапах роботи з договорами: від отримання вимог замовників до постановки договору на моніторинг та його відстеження.

Нове ІТ-рішення поєднує в собі функціональність продуктів ЛІГА:ЗАКОН, що дають можливість отримувати повну інформацію основних аспектів того чи іншого договору в єдиному вікні LIGA360 . Зокрема, мова йде про інформацію стосовно контрагентів, які є сторонами договору, інформацію щодо моніторингу дат і законодавчих змін, а також зовнішніх ризик-факторів, які можуть впливати на виконання договору.

Contractum, як комплексна система автоматизації договірної роботи, входить в професійні рішення LIGA360 для спеціалістів. Таким чином, завдяки синергії використання різноманітних інформаційних продуктів компанії ЛІГА:ЗАКОН, фахівці будь-якої компанії отримають надійний інструмент, який допоможе уникнути ризиків при роботі з договорами і налаштувати єдине інформаційне поле для автоматизації договірної роботи всього бізнесу.

Для прикладу, LIGA360 з договірною роботою для юриста включає систему автоматизації договірної роботи Contractum, систему перевірки та моніторингу контрагентів CONTR AGENT (старт), інформаційно-правову систему ЛІГА:ЗАКОН ЮристПРОФ, а також унікальні можливості робочого столу LIGA360: бізнес-розвідку, smart-сигнали, папки для збереження власного підбору «корисностей» з продуктів ЛІГА:ЗАКОН, стрічки новин, можливості медіа моніторингу, командної роботи та багато іншого.

Під час презентації Contractum Ольга Таранова, продуктовий директор ЛІГА:ЗАКОН, зазначила: «Створення LIGA360 - це не дань моді і не ринковий тренд. Ми щиро хотіли дати нашим клієнтам єдине комплексне рішення, де всі продукти ЛІГА:ЗАКОН інтегровані між собою в одному технологічному та інформаційному середовищі. Представляючи сьогодні платформу автоматизації договірної роботи Contractum ми задовольняємо іще один великий запит користувачів щодо контролю договірної роботи та уникнення ризик-факторів».

Нова система Contractum, яка входить до складу екосистеми хмарних рішень LIGA360, дозволяє аналізувати не лише свої договори, а й проекти договорів, отриманих від контрагентів. Зокрема, під час такого аналізу, система виконує наступні функції:

  • автоматично визначає і відображає для користувача нормативне регулювання, правові позиції та аналітику по договору відповідно до його типу,

  • автоматично виділяє нормативно-правові акти і судові рішення, що згадуються в тексті договору, а також дозволяє поставити нормативно-правовий акт на моніторинг,

  • забезпечує правову гігієну договору: виявляє помилки в нумерації, найменуванні сторін, використанні юридично не значимих слів,

  • прискорює аналіз договору юристом, показуючи перехресне згадування пунктів договору,

  • автоматично формує структуру договору і порівнює її з шаблонною структурою відповідно до типу договору, тим самим показуючи які саме розділи користувач не врахував,

  • автоматично формує тайм-лайн договору, дозволяючи користувачеві ставити на моніторинг ключові дати,

  • автоматично виділяє сторін договору та їх реквізити і дозволяє ставити на моніторинг як сторін договору, так і інші компанії, що згадуються у цьому договорі,

  • дозволяє виділити слова і фрази, які можна розцінювати як ризики, а саме такі слова, як: «збитки», «штраф», «пеня», «претензія», «позов», «компенсація».,

  • збирає всі згадки грошових сум по тексту договору, дозволяючи їх проаналізувати і прийняти рішення щодо правок і уточнень.

Окрім того, Contractum дає змогу зберігати всі договори в захищеному хмарному сховищі. У ньому користувач зможе впорядкувати всі свої договори, створюючи зрозумілу структуру зберігання, адаптовану під його бізнес-процеси. При цьому файли і папки можна переміщати, видаляти, створювати нові. Для зручності роботи з великим масивом документів є пошук і система навігації. Невід'ємною частиною такого сховища є паспорт і прев'ю договору, що дає змогу ознайомитися з текстом документу не завантажуючи текстовий редактор, а також побачити його основні елементи.

Система автоматизації договірної роботи Contractum дозволяє оперативно отримувати сповіщення про зміни та події, які стосуються договору. Модуль smart-сигнали повідомляє користувача про наближення дат, які були поставлені на моніторинг, за 30, 20, 10, 3 дні і в день настання, що дасть змогу не пропустити виконання зобов'язань за договором. Також smart-сигнали сповіщають про зміни в нормативно-правових актах та змінах в контрагентів, поставлених на моніторинг.

Таким чином, новий функціонал Contractum в системі LIGA360 передбачає:

- аналіз тексту договору, виявлення помилок, прихованих ризиків та проблемних аспектів,

- визначення ключових дат та створення тайм-лайну договору,

- оцінку правового поля та судової практики для певного типу договору,

- визначення та перевірку коректності даних по сторонах договору, їх перевірку за основними ризик-факторами (стан, судові рішення, бізнес-зв'язки),

- постановку на моніторинг та автоматичні сповіщення про основні сутності договору,

- систематизацію та зберігання в захищеному хмарному сховищі,

- створення паспорту договору,

- організацію командної роботи в єдиному робочому просторі.

Новий продукт від ЛІГА:ЗАКОН сприятиме максимальній автоматизації та якісному веденню договірної роботи. Contractum є тим діджитальним інструментом в структурі LIGA360, який повною мірою задовольнить потреби користувачів, адже під час його розробки було використано штучний інтелект та глибоку інтеграцію різних функціональностей в LIGA360 для мінімізації ризиків при роботі з договорами.

Економте свій час на всіх етапах договірної роботи. Новий функціонал Contractum в LIGA360 повністю автоматизує процес - від підготовки договорів до виконання угод. Замовте безкоштовний тест-драйв LIGA360: Юрист з договірною роботою прямо зараз.

Повну версію презентації Contractum та його функціоналу можна переглянути за посиланнями:

- YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=AQRU0i6BpVo.

- Facebook: https://www.facebook.com/watch/live/?v=143579241088347&ref=watch_permalink.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини