Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За екологічні порушення штрафуватимуть на 1,8 млн грн: законопроект

Реклама

25 травня відбулась пресконференція, на якій презентували Законопроект № 3091, що передбачає скасування судового збору для Держекоінспекції у справах про стягнення збитків, нарахованих за екологічні порушення.

Про це повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції.

Які саме положення закріплює законопроект

1. Штраф за недопуск інспектора до перевірок становитиме 1,8 мільйона гривень для найбільших підприємств-забруднювачів та 600 тисяч гривень для підприємств з незначним ступенем ризику для довкілля. Наразі цей штраф становить 760 гривень.

2. Зарплата інспекторів буде підвищена і стартуватиме від 13 134 грн (зараз - від 5 500 грн). Це дозволить залучати в ДЕІ більш кваліфікованих спеціалістів.

3. Скасовується судовий збір для інспекції у справах стягнення збитків, щоб забезпечити їх відшкодування державі.

4. Проведення заходів екологічного контролю дозволяється у неробочий час, якщо підприємство працює в ці години. Буде усунена поширена ситуація, коли підприємство «димить» тільки у вихідні дні і перевірки ДЕІ не дають ніяких результатів.

5. Інспектор отримує додаткові інструменти для здійснення заходів контролю - зокрема, можливість робити запити до підприємства, що пришвидшить хід перевірки. Також обов'язковою стане фіксація перевірок технічними засобами, в тому числі, за допомогою нагрудних камер для інспекторів.

Дізнатися чи не потрапила ваша компанія в графік планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готові до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини