Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія: декларантів звільнили від відповідальності за порушення валютного законодавства

Реклама

Прийнято Закон "Про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції" (проект № 5155).

Закон унормовує питання у сфері валютного регулювання, необхідні для забезпечення проведення в Україні одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами своїх активів.

Законом передбачено не поширювати на осіб, які подали одноразову (спеціальну) добровільну декларацію норму Закону про валюту і валютні операції, за якою до осіб, які до дня введення в дію цього Закону порушили вимоги Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю", Указу Президента України від 27 червня 1999 року №734/99 "Про врегулювання порядку одержання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів та застосування штрафних санкцій за порушення валютного законодавства" та (або) нормативно-правових актів Національного банку України з питань валютного регулювання та контролю, застосовується відповідальність, передбачена законодавством України, що діяло на день вчинення таких порушень.

Національному банку України доручено протягом двох місяців із дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

Нагадаємо, проект про податкову амністію пройшов перше читання, а його друге читання заплановане вже на сьогоднішньому засіданні ВРУ.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини