Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект про податкову амністію пройшов перше читання в Раді

Реклама

Рада підтримала за основу проект № 5153 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Законопроектом пропонується застосувати одноразове добровільне декларування активів, які були одержані за рахунок доходів, що підлягали оподаткуванню, але з яких не були сплачені податки і збори та/або які не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Оподатковувати незадекларовані раніше доходи пропонується за ставками 2,5, 5 та 9% в залежності від виду активу та обраного способу виконання податкового обов'язку, а також 18% - у разі встановлення порушення декларантом деяких вимог щодо умов розміщення валютних цінностей у банківських та/або в інших фінансових установах, відсутності відповідного документа, що підтверджує право вимоги (у тому числі, відсутності договору позики між декларантом та юридичною особою та/або нотаріального посвідчення договору позики між декларантом та іншою фізичною особою).

Детальніше про проект ми писали раніше

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини