Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено ліцензійні умови виробництва та обігу вогнепальної зброї

Реклама

Постановою Кабміну від 2 червня 2021 р. № 571 Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва та ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу доповнено новим пунктом 4-1 такого змісту:

Вимоги цих Ліцензійних умов поширюються на місця провадження господарської діяльності ліцензіата, які зазначені в документах, що додаються до заяви про отримання ліцензії (з урахуванням змін, внесених до документів, що подані ліцензіатом до органу ліцензування).

Місце провадження виду господарської діяльності - місце (об'єкт, приміщення, будівля), в якому (у межах якого) суб'єкт господарювання провадить господарську діяльність або яке використовується в його провадженні (може збігатися з місцезнаходженням суб'єкта господарювання), а саме:

  • магазин, в якому здійснюється торгівля зброєю, боєприпасами до неї, спеціальними засобами;

  • майстерня з ремонту зброї;

  • виробниче приміщення.

Розширено перелік документів, які додаються до заяви, зокрема, доповнено відомостями про місця провадження господарської діяльності із зазначенням щодо кожного з них виду діяльності, що вказаний у заяві.

У разі відкриття місця провадження господарської діяльності ліцензіат у будь-який зручний спосіб (нарочно, поштовим відправленням або в електронному вигляді) подає органові ліцензування повідомлення про відкриття місця провадження діяльності та відповідні документи. Повідомлення про закриття місця провадження господарської діяльності ліцензіат зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня його закриття подати у будь-який зручний спосіб.

Також оновлено вимоги щодо зберігання зброї.

Liga360: Керівник - надійне ІТ-рішення для захисту вашого бізнесу. Моніторте конкурентів, перевіряйте контрагентів, відстежуйте загрози для репутації та захистіть вашу нерухомість від рейдерських захоплень. Спробуйте Liga360 вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини