Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівникові, який звільняється, тепер необхідно видати копію наказу про звільнення

Реклама

З 10 червня 2021 року запрацювали електронні трудові книжки, оскільки набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» № 1217 - IX (далі - Закон № 1217).

Отже, відповідно до внесених змін «Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок у строки, зазначені у статті 116 Кодексу законів про працю ( далі - КЗпП), а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника".

Про це нагадують у Федерації професійних спілок України.

Відповідно з'явився обов'язковий документ, який потрібно видати працівнику, що звільняється.

Згідно з новою редакцією статті 47 КЗпП, яку затвердив Закон № 1217, з 10.06.2021 року видавати копію наказу про звільнення необхідно за будь-якої підстави звільнення працівника.

До введення вищезазначеної зміни, копію наказу при звільненні працівника з ініціативи роботодавця видавали в обов'язковому, а з інших підстав (за власним бажанням, за угодою сторін тощо) - на вимогу працівника.

Відповідно до Закону № 1217, Кабінет Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання Законом чинності має забезпечити розробку та затвердження нормативно-правових актів, що випливають із Закону, привести у відповідність із Законом свої нормативно-правові акти.

Станом на сьогодні новий порядок ведення трудових книжок працівників Урядом не прийнятий.

Також читайте: Електронні трудові книжки: Закон набуває чинності 10 червня

Хочете перевіряти потенційних партнерів чи клієнтів? У LIGA360:Керівник є дані держреєстів на 6,6 млн юросіб та ФОП. А ще система оцінює компанії за 21 ризик-фактором. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини