Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП може не сплачувати єдиний податок під час відпустки і хвороби

Реклама

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки, один раз на рік, протягом одного календарного місяця.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Рівненській області.

Крым того, від сплати єдиного податку звільняються підприємці І-ІІ груп і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Скористатись правом на відпустку платники можуть подавши до органу податкової служби за місцем реєстрації заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов'язковим додаванням копії листка непрацездатності.

Заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

Людмила Кончук також зазначила, що за цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплати в розмірі не менше мінімального страхового платежу, тобто 1320 грн, а також, якщо під час відпустки або лікарняного підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності.

Подати заяву платники можуть і без відвідування органу ДПС за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної його частини, де фізичні особи - підприємці мають можливість направити документ до ДПС у форматі pdf. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням.

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360:HR-Менеджер всі відпо-віді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні від-повіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини