Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З липня на українських дорогах патрулюють автомобілі-"фантоми"

Реклама

З 1 липня українські дороги патрулюють поліцейські автомобілі без розпізнавальних знаків, обладнані інтегрованими системами контролю швидкості.

Як зазначають у МВС, автомобілі “Фантом” мають насамперед превентивну функцію. Їхня мета - запобігти правопорушенню й запобігти можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнути до відповідальності якомога більшу кількість водіїв.

Сама наявність цих автомобілів на дорозі і розуміння водіїв, що такий автомобіль може так само рухатись у потоці транспорту, і відреагувати на правопорушення у випадку виявлення, дисциплінує водіїв дотримуватися ПДР.

Щодо принципу роботи

Спеціальний комплекс, який вмонтовано у “Фантом”, налаштований на “сканування” правопорушень під час руху самого “Фантому”. До того ж правопорушення фіксуються як за напрямком руху “Фантому”, так і в зустрічному напрямку. У випадку фіксації порушення, вмикаються спеціальні сигнали синього та червоного кольору й автомобіль порушника зупиняється. Правопорушення припиняється, а водія притягують до відповідальності.

Поліцейські, які несуть службу у “Фантомах” перебувають у форменому одязі, з усіма атрибутами.

Також читайте: В Україні з'явилися авто, які будуть фіксувати порушення швидкості в русі

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи. Отримуйте тестовий доступ за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини