Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес повинен повідомити про кінцевих бенефіціарних власників за оновленими формами заяв

Реклама

З 11 липня 2021 року будуть оновлені форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.


Про це нагадує Міністерство юстиції.

Так, змін зазнають:

- форма 2 «Заява щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади)»;

- форма 4 «Заява щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування»;

- форма 6 «Заява щодо підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи».

Зазначено, що внесення зазначених змін сприятиме належному відображенню відомостей про кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, наявність яких передбачена положеннями Законів від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», від 6 грудня 2019 року № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Зазначені зміни вносяться відповідно до наказу Мін'юсту № 2320/5 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 18 листопада 2016 року № 3268/5», прийнятого 29 червня 2021 року. Наказ було зареєстровано в Мін'юсті 30 червня 2021 року за № 858/36480. Він набирає чинності з 11 липня 2021 року.

Нагадуємо, бізнес до 10 жовтня має подати відомості про кінцевих бенефіціарних власників.

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини