Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

COVID-сертифікати: для чого вони та якими вони будуть

Реклама

У Мінцифрі відповіли, якими будуть COVID-сертифікати та коли українці зможуть із ними подорожувати за кордон.

Зовсім скоро українці зможуть користуватися цифровим документом, який підтверджуватиме статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від коронавірусної хвороби.

Які будуть COVID-сертифікати

Внутрішній сертифікат використовуватиметься на території України як перепустка на концерт, змагання або інші масові заходи.

Зовнішній сертифікат перевірятимуть на кордоні з ЄС, а також тих країн, з якими будуть взаємно визнані документи про вакцинацію.

Для виїзду за кордон міжнародний сертифікат у Дії можна буде використовувати лише після взаємного визнання цифрового документа з ЄС та іншими країнами світу.

Як можна буде завантажити сертифікат на смартфон

Згенерувати сертифікат можна буде в декілька кліків. Потрібно зайти у розділ "Послуги", обрати "COVID-сертифікат" і натиснути "Згенерувати сертифікат". Далі підписати Дія.Підписом заяву на обробку медичних даних, - і все. Необхідні дані підтягнуться з системи е-Health автоматично. Сертифікат з'явиться поруч із вашими іншими цифровими документами.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини