Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд гарантування не відшкодовує кошти за вкладами у банківських металах

Реклама

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб нагадує, що інвестування в банківські метали (золото, срібло, платина та метали платинової групи) є одним із способів заощаджень, який реалізується шляхом купівлі зливків або інвестиційних монет, відкриття депозитного або поточного рахунку.

Відкрити депозитний рахунок можна з фізичною поставкою металу або без неї. Тобто, перший варіант передбачає купівлю вкладником в банку золота або шляхом внесення зливків металу в касу, другий - «без фізичної поставки» - конвертацію банком грошових коштів вкладника у віртуальні грами металу з подальшим зарахуванням на депозитний рахунок. Повернення вкладу у банківських металах відбувається або шляхом виплати у вигляді зливків, або у гривневому еквіваленті за офіційним курсом НБУ, згідно з умовами укладеного з банком договору.

Відповідно до ч. 4 статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладу фізичних осіб», у випадку визнання банку неплатоспроможним Фонд гарантування вкладів не відшкодовує кошти за вкладами у банківських металах.

Зверніть увагу! Зміст договору банківського вкладу/рахунку у банківських металах має містити інформацію про непоширення на такі кошти гарантій, передбачених Законом.

Як захистити свій бізнес від ризиків, знати все про конкурентів та партнерів? З новим інструментом “Бізнес-розвідка” у рішенні Liga360. Перевіряйте тих, з ким співпрацюєте, слідкуйте за змінами бенефіціарів та видів діяльності, отримуйте новини ринку. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 та оцініть переваги системи вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини