Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомості про кінцевого бенефіціарного власника: строки подання та штрафи

Реклама

11 липня набере чинності наказ Мінфіну від 19 березня 2021 року № 163 "Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності".

Начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць відповів на деякі запитання стосовно порядку подання оновленої інформації про кінцевого бенефіціарного власника держреєстратору.

Подавати структуру власності слід з іншими документами протягом трьох місяців, починаючи з 11 липня. При цьому, останнім днем для подання буде 10 жовтня.

Які строки підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника?

Перше щорічне підтвердження - у 2022 році, оскільки Положення про форму та зміст структури власності було прийняте у 2021 році.

До прикладу, якщо юридична особа зареєстрована 10 лютого, то обов'язок щодо подання документів відповідно до ст. 17-1 Закону про реєстрацію, у тому числі заяви щодо підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (форма 6), в неї виникає з 10 лютого по 24 лютого 2022 року.

Крім того начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків застеріг представників бізнесу від несвоєчасного подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Порушення термінів подання тягнуть за собою накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, вповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від 17000 до 51000 грн.

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Читайте також:

Правила розкриття структури власності: роз'яснення Мін'юсту

Бізнес повинен повідомити про кінцевих бенефіціарних власників за оновленими формами заяв

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини