Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ затвердив порядок видачі листків непрацездатності в Електронному реєстрі

Реклама

Наказом МОЗ від 17.06.2021 року № 1234 затверджено Порядок видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності.

Дані медичних висновків про тимчасову непрацездатність, що внесені до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я, надходять з електронної системи охорони здоров'я.

Листок непрацездатності формується в Реєстрі на підставі медичного висновку у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку періоду дії та закінчення періоду дії медичного висновку, на підставі якого сформований цей листок непрацездатності. Листок непрацездатності вважається виданим з наступного дня після дати закриття листка непрацездатності.

Категорії медичних висновків:

1) "Захворювання або травма загального характеру" може відповідати причинам непрацездатності:

  • тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, що не пов'язані з нещасним випадком на виробництві;

  • тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві" (у разі наявності у медичному висновку відмітки про зв'язок випадку тимчасової непрацездатності з професійною діяльністю пацієнта);

  • тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання (у разі наявності у медичному висновку відмітки про зв'язок випадку тимчасової непрацездатності з професійною діяльністю пацієнта);

2) "Вагітність та пологи";

3) "Догляд за хворою дитиною";

4) "Догляд за дитиною у разі хвороби особи, яка доглядає за дитиною" відповідає причині непрацездатності "Необхідність догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за такою дитиною";

5) "Догляд за хворим членом сім'ї";

6) "Карантин" відповідає причині непрацездатності "Карантин, встановлений відповідно до законодавства";

7) "Обсервація, самоізоляція під час дії карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2";

8) "Переведення особи на легшу роботу";

9) "Лікування в санаторно-курортному закладі";

10) "Ортопедичне протезування" відповідає причині непрацездатності "Протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства".

Причина непрацездатності "Тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, що не пов'язані з нещасним випадком на виробництві" може бути змінена після завершення розслідування нещасного випадку або професійного захворювання на підставі актів розслідування нещасного випадку або професійного захворювання на причини непрацездатності "Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві" або "Тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання".

Листок непрацездатності з причиною непрацездатності "Вагітність та пологи" вважається виданим з дати відкриття листка непрацездатності.

На підставі відомостей про факт усиновлення дитини, що надходять від органів опіки та піклування формується листок непрацездатності на період з дати усиновлення до закінчення 56 календарних днів (70 календарних днів у разі одночасного усиновлення двох і більше дітей, 90 календарних днів - для жінок, віднесених до I - III категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи).

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360:HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини