Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ЄС включила Україну до "зеленого переліку" подорожей

Реклама

МЗС повідомляє, що 14 липня 2021 року Рада ЄС включила Україну до рекомендованого переліку третіх держав, для громадян яких пропонується скасувати тимчасові обмеження на необов'язкові поїздки до Європейського Союзу.

“Я вітаю рішення ЄС, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною. Воно свідчить, що показники епідемічної ситуації в Україні відповідають вимогам ЄС. Це нові можливості для подорожей українців цього літа та важливий сигнал державам світу, що захворюваність на COVID-19 в Україні значно знизилась і наша держава належним чином реагує на виклики пандемії”, - заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи рішення. 

Зверніть увагу! Включення до “зеленого переліку” не означає автоматичної можливості в'їзду на територію всіх держав-членів ЄС.  Рішення Ради ЄС носить рекомендаційний характер для держав-членів, які ухвалюють кінцеве рішення про включення третіх країн у національні “зелені переліки” з огляду на епідемічну ситуацію у своїй країні.

Одразу після ухвалення рішення Ради ЄС Дмитро Кулеба доручив дипломатам оперативно провести додаткові переговори з уповноваженими органами в державах-членах Євросоюзу щодо включення України в національні «зелені переліки» та оновлення національних вимог щодо перетину кордону громадянами України.  

Детальна інформація про можливості та умови подорожей, зокрема до держав-членів ЄС і учасниць Шенгенського простору, оперативно оновлюється на спеціальній інтерактивний карті МЗС: http://tripadvisor.mfa.gov.ua

Звертаємо увагу, що ЄС оновлює склад «зеленого переліку» щодватижні. У разі погіршення епідемічної ситуації, країни можуть бути вилучені з переліку. 

МЗС України закликає громадян України активно вакцинуватися та продовжувати сумлінно дотримуватися протиепідемічних вимог, аби запобігти погіршенню епідемічної ситуації та вилученню із «зеленого переліку» ЄС.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини