Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про заборону продажу ліків малолітнім особам

Реклама

Прийнято Закон про внесення зміни до статті 21 Закону України«Про лікарські засоби» щодо заборони продажу лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам) (проект № 5122).

Закон забороняє реалізацію (відпуск) лікарських засобів (у тому числі дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставку лікарських засобів кінцевому споживачу - малолітній особі.

Особа, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або їх доставку, у разі сумніву щодо досягнення 14-річного віку покупцем, повинна звернутися до нього з вимогою пред'явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік. У разі відмови - відпуск лікарських засобів забороняється.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Керуйте бізнесом упевнено з LIGA360. Сервіс об'єднує 15 IT-продуктів, створює єдиний робочий простір для усієї команди і містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR і зручних внутрішніх комунікацій. Сформулюйте своє персональне комплексне рішення або знайдіть типове комплексне рішення для свого сегменту або галузі і тримаєте під контролем увесь бізнес, керуєте ризиками, приймайте узгоджені рішення. Замовити тест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини