Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ підвищив облікову ставку

Реклама

Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 8% річних. Нагадаємо, у червні НБУ вирішив залишити облікову ставку на рівні 7,5%.

Крім того, регулятор вирішив посилити монетарну політику низкою додаткових заходів

  • продовження планового згортання антикризових заходів; 

  • з 23 липня буде встановлено вартість кредитів рефінансування на рівні "облікова ставка + 1 в.п." за умови проведення кількісного тендера та не нижче цього рівня - для процентного тендера з довгострокового рефінансування; 

  • з 1 серпня буде зменшено планові обсяги щоденних інтервенцій із купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку з 20 млн дол. США до 5 млн дол. США. 

Також заплановане підвищення облікової ставки до  8,5% та утримання її на цьому рівні до ІІ кварталу 2022 року. Цього має бути достатньо для повернення інфляції до цілі 5% у 2022 році. 

Водночас у разі реалізації додаткових проінфляційних ризиків НБУ готовий й надалі застосовувати монетарні інструменти для повернення інфляції до цілі 5%.

Уникайте фінансових ризиків при укладанні договорів. Спробуйте новий функціонал Contractum в LIGA360: Юрист. У системі можна перевірити приховані платежі за контрактом, пересвідчитися що штрафи та неустойки вказані згідно домовленостей. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини